Genomförs enlighet Försvarshögskolans koncept under 3+1 dagar och kräver en grupp om minst 6 deltagare. Fokuserar på ledarbeteenden som visat sig gynsamma för individuell utveckling och organisatoriska resultat.
Är ett flexibelt alternativ till Utvecklande Ledarskap avseende upplägg och genomförande. Fokuserar också på ledarbeteenden som visat sig gynnsamma för individuell utveckling och organisatoriska resultat
Handlar om KASAM och dess delar begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet är behjälplig i att hantera stress och motgångar, vilket i sin tur är avgörande för prestationer och välbefinnande.
Bygger på Arbetsmiljöverkets föreskrifter om Organisatorisk och Social Arbetsmiljö (AFS 2015:4) och ger kunskap om dess centrala delar arbetsbelastning, arbetstid och kränkande särbehandling.
Tar avstamp i coaching som samtalsmetod och ger kunskap om hur dess kärnkompetenser och riktlinjer kan införlivas i ledarskapet för att stötta medarbetare som vill utvecklas personligt och professionellt.
Handlar om inre motivation och medfödda behov av tillhörighet, att få utveckla och använda egen kompetens samt självbestämmande, vilka om de tillgodoses kan ha positiv effekt på prestationer och mående.
Handlar om olika sätt att förhålla sig till och reagera på förändringar och hur ledarskap kan utvecklas för att hantera detta. Ger kunskap om modeller och verktyg med inspiration från bland annat hjärnforskningen.
Har fokus på kommunikativa uttryckssätt samt principer för retorik. Ger kunskap om hur man som ledare kan ge konstruktiv feedback samt om hur svåra samtal kan förberedas, genomföras och följas upp.